ДОГРАМА,БЛИНДИРАНИ И ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ,ЗИМНИ ГРАДИНИ, ЩОРИ, ETALBOND, СТЪКЛЕНИ ВИТРИНИ, СТЪКЛА И СТЪКЛОПАКЕТИ, ПАРКЕТ, КЛИМАТИЦИ

Паркет

Нашият под 

Ние избираме даден цвят не само от практична гледна точка, но и защото ни харесва. При избора на цвета на пода трябва да вземем предвид влиянието на съществуващите или плануваните цветови решения за интериора и ефекта, който искаме да постигнем. Тази комбинация е много повече от обикновен сбор от отделните елементи. На цялото пространство се придава изцяло нов облик. Всяко помещение е специфично и изисква различен подход, в зависимост от желания краен резултат.Ефектът от съчетаването на цветовете на пода, тавана и стените.

Тъмен под с бледи стени и таван разширяват помещението.

Тъмен под с тъмен таван разширяват и снижават помещението.

Тъмните стени в стая със светъл под и таван подчертават хоризонталните линии.

Светъл под, таван и насрещна стена: помещението изглежда по-тясно, по-дълго и по-високо.

Тъмна насрещна стена и бледи странични в комбинация със светъл под намаляват дълбочината на помещението.

Светъл таван, тъмен под и тъмни стени напомнят на мазе (светло е само над вас).

Светъл под, светла насрещна стена и тъмни странични създават усещане за тунел.

Ако всичко е в еднакъв тъмен цвят, стаята губи формата си.

Стая със светъл под и стени създава усещане за пространство. Но прекалено бледите цветове, я правят студена и безлична.


Общи съвети
КАКЪВ ЦВЯТ ДА БЪДЕ ПОДА: СВЕТЪЛ ИЛИ ТЪМЕН
Светлите цветове уголемяват стаята, а тъмните я смаляват/правят да изглежда по-малка. Това е общоизвестно, но какъв е ефектът на пода?
Светли подове:
Ако имате мрачно помещение, което искате да освежите малко, трябва да изберете светла подова настилка. Светлите подове отразяват светлината. Така стаята ще стане по-светла и ще изглежда по-просторна. Светлите цветове се асоциират с прозрачност и чистота и придават на пространството безграничност. В комбинация с по-студени цветове на стените, може да създадете ободряващ ефект. Но не прекалявайте: в северните и в западните страни казват следното: „Колкото по-светъл е подът, толкова по-студена е атмосферата”. Тъмно обзавеждане и под от светло дърво се съчетават много добре и създават изненадващи ефекти. Освен това, не забравяйте, че светлите подове могат да се комбинират с много повече цветове.
Тъмни подове:
Тъмните подове са чудесна отправна точка, ако искате да постигнете контраст. Те могат успешно да се съчетаят със светли стени или пък със стена, боядисана в друг тъмен цвят, която да служат като акцент. Избягвайте ярко бялото, а изберете оттенък на бялото като мръсно бяло или бяло с капка друга боя в него. Прекалено многото тъмни цветове, използвани в интериора, ще доведе до мрачна и тягостна атмосфера. Можете да съживите пространството като поставите разнообразни цветни аксесоари.Ламинираният паркет обикновено e изграден от 4 слоя:

Първият слой e износоустойчивият слой. Той е направен от AL2O3 (корунд). AL2O3 е основен материал за получаването на диамантите, така че този материал гарантира качеството и притежаваната устойчивост на износване на ламинирания паркет.
Вторият слой е направен от декоративна хартия, която придава прекрасния вид на повърхността. Дървесината първоначално се обработва с меламин, така че да може да слепнат другите два слоя (износоустойчивият и сърцевинният слой), след приложен силен натиск. Цветовете (дизайнът) могат да бъдат разнообразни видове: дъб, череша, орех, бук, бреза, бамбук, бор, махагон, ябълково дърво, явор, керамична плочка, килим и др. с 1 ивица, 2, 3 или 5 ивици.
Третият слой се нарича сърцевинен, като този слой е направен от HDF. Той е ключовата част за издръжливостта на продукта. Цветовете на сърцевината могат да бъдат два: зелен и кафяв. Паркетните ламели със зелен цвят на сърцевината стандартно са по-устойчиви на влага (но не винаги).
Четвъртият слой се нарича стабилизиращ гръбен слой или само стабилизиращ слой. Изграден е от дървесина, целта на която е да поеме колебанията при огъване. Слоят държи паркетната ламела права и я прави устойчива на влага.
Като допълнение може да се постави шумоизолиращ слой между пода и ламинирания паркет. Тъй като ламинираните подове са плаващ тип подове, то при стъпването на хората върху тях, може да се получи някакъв шум. Целта на щумоизолиращия слой е да отстрани повечето от шума. Този слой обикновено е изграден от картон, пяна или корк, като дебелината му е 1 - 3 мм.

Kronopol Sp z o.o е едно от най-големите в света предприятия за обработка на дървен материал с голямо разнообразие от продукти. Предприятието представлявачаст от швейцарския концерн Swiss Krono Group ,който има собствени предприятия в Швейцария, Франция, Германия, Полша, Русия и Украйна.
Дългогодишната традиция и опит съчетана с най съвременните производствени технологии и стандарти за качество, правят Kronopol лидер на пазара на производителите на дървесина, в това число и на ламинирани подове.


Quick Step (БЕЛГИЯ) Ви гарантира най-разкошния под, за който сте си мечтали. Лесна поддръжка, не вреди на околната среда, удобен, топъл, способен да понесе удар и изключително естествен. Казано просто - под, който Ви подарява години неподправено удоволствие.

Като безспорен майстор в доближаването до характера и естественото усещане на истинския дървен под, а също така и близка до естествената визия и усещане, Quick Step е световен шампион.
Quick Step се откроява с по-високо качество, креативност и революционни разрабатки на ламинираният паркет на различни нива:
-в цвета и визията на дизайна на пода
-в триизмерните повърхности
-в реалистично и висококачественото оформление на крайщата.
За да отбележи това превъзходство в дизайна, повърхността и крайщата, Quick Step създаде гама от етикети и лога. Така, че всяко уникално качество да има свой собствен етикет.
Някои от тези качества са характерни за една колекция, други са подходящи за всички продукти на Quick Step. Започваме, показвайки първо общите качества. Моля да имате в предвид, че тези качества са толкова важни, колкото и специфичните качества за дадена колекция.
Всеки Quick Step паркет е обект на уникално, постоянно антитастично третиране. Това означава, че дразнещите електростатични заряди са част от миналото, което прави паркета високо подходящ за употреба в офиси и магазини.
(никакви електрични заряди по човешкото тяло повече от 2,0 kV при температура 23оC и 25% относителна влажност)
Силният и устойчив на удари повърхностен слой прави Quick Step крайно лесен за поддръжка паркет. Прах и упорити петна, включващи отпечатъци от крака и боя за обувки, могат да се отстранят без всякаква трудност.
Ламинината на Quick Step е не само лесен за почистване, но и уплътнената повърхност предотвъртява развитието на бактерии върху пода. Като такъв, Quick Step е хигиеничен под, отлично защитен, подходящ за малки деца, които прохождат.
Продуктите на Quick Step имат специална система без лепило – Uniclic system.
Сърцевината на всеки Quick Step ламинат (наречено Quick Step Master Core) е собствено производство и надвишава приложимите EN стандарти. Тази здрава сърцевина прави ламината на Quick Step устойчив на падащи предмети или високи токчета. В комбинация с Uniclic system ламината показва необикновена издръжливост. Основният модел Quick Step Classic 700 – има висококачествена 7мм HDF основа (Quick Step Core). Другите продукти на Quick Step са със най-високо качество Quick Step Master Core HDF основа с дебелина 8мм или 9.5мм.
Первазите и лайсните на Quick Step са с висок дизайн, и структура на повърхността, които съвпадат перфектно с вашия под.ALLOC
Ламинираният паркет е добър избор за подова настилка, а Alloc е вероятно най-добрият в категорията. Компанията винаги е била отдадена на развитие на продуктите и не случайно е постигнала няколко “първи неща” в индустрията.

Патентованата механична система на сглобяване е върховното предимство пред останалите производители. Освен това има някои значителни плюса пред метода на лепене: много по-бързо и лесно се монтира; самия монтаж е по-прецизен и чист; повърхността е готова за употреба веднага след монтажа и може да се преинсталира до няколко пъти. Накратко: механичната система на сглобяване спестява време и пари!


Днес над 90% от ламинирания паркет на пазара предлага различни системи на сглобяване, но системата на Alloc остава първата и най-добрата. Силата на сглобката на Alloc е най-голяма, заради 4 ключови фактора: заключващия ъгъл, дебелината на заключващия елемент, дължината и качеството на самия материал. Стандартната сглобка на Alloc има заключващ ъгъл от 90 градуса, в сравнение с 45 до 60 на други производители. Самите сглобки са два пъти по-дебели и до 30% по-дълги, направени от материал с висока плътност, който е и по-устойчив към влага, подуване и удари. Освен това Alloc предлага и система на сглобяване с алуминиева подсилваща лайсна, която е върха на всички подобни системи.

Ламинираният паркет има разнообразие от употреби, от такива за дома, до такива за тежко натоварени обществени места. Ламинираният паркет се класифицира с класове на употреба, които са точно определени и всеки от тях има различна индикация (схема). Ламинираният паркет, класифициран през 20-те години, от клас 21 до 23 е предимно приет за домашна употреба – от леко натоварена до високо натоварена. Паркета, класифициран от 30-те години, от клас 31 до 33, е приет за обществена употреба – от леко натоварена до висока натоварена.

Kласификация Тест
Жилищна употреба Обществена употреба EN 685
Трафик Лек Нормален Тежък Лек Нормален Тежък

Категории W21 W22 W23 W31 W32 W33

Alloc AS, със своята фабрика и главен офис, се намира в Лингдал, Норвегия от 1952г. В началото главната цел е била произвеждането на дъски с високоустoйчиви повърхности.

Днес собственик на Alloc е фамилната белгийска група Berry Group, която има около 2000 работника.

Производството на HPL (ламинат чрез високо налягане) е започнало пред 60-те и днес Alloc е единственият производител на този тип ламинат в Норвегия!

До 1992г. Alloc е работил в сътрудничество с шведската компания Lamett за производството на ламиниран паркет. От 1992г. Alloc започнал собствено производство, като дългогодишната работа и познания в сферата дали своя резултат – алтернатива на досегашния паркет, едно ново начало.

Постигането на сертификат ISO 9001 през 1993г. е бил добър сигнал, че Alloc сериозно приема знанието, компетентността и качеството в работата си. Започнали изследвания на нов тип система на сглобяване на ламинирания паркет и през 1996г. Alloc представил първият в света ламиниран паркет с механична система на сглобяване, която прави употребата на лепило ненужна.

Названието на компанията Alloc е абревиатура на “all locking” (отвсякъде клик) и отговаря на революционната механична система на сглобяване. От самото начало до сега Alloc набляга на подобрения, иновации и развития в сферата на ламинираните паркети, като днес имаме цялостна гама от продукти и аксесоари, които да отговорят на всяка нужда. Alloc – паркет за живот – е подходящ за топлата атмосфера на всекидневната, както и за изчистената декорация на офиса или друго помещение.

Дом за хората с алергии !


Ламиниран паркет

Това е най-практичната и търсена настилка за дома, офиса, магазина. Съчетава здравината на камъка и топлината на естественото дърво, състоящ се от до 85 % дървесина.

Ламинирането е производствен процес, при който различни материали се пресоват под високо налягане и се получава нов материал – ламиниран паркет. Ламинираният паркет се състои от четири основни слоя. Носеща основа-сърцевина изготвяна при горещо пресоване на равномерно разточена дървесна маса, пропита със синтетични смоли, като се включват и някои добавки (синтетични смоли, антисептици, парафин, колофон и др.). Сърцевинния материал може да има различна плътност:
HDF (High Density Fibreboard) – висока плътност (повече от 850 кг/м3);
MDF (Middle Density Fibreboard) – средна плътност (650-850 кг/м3).
Плътността на основата значително влияе върху техническите характеристики на ламинирания под. Колкото е по-голяма плътността, толкова по-голяма е механическата твърдост, както и влагоустойчивостта. Върху носещата основа се намира декоративният слой придаващ цветово и видово разнообразие на настилката, импрегниран от въздействието на външните условия със защитен слой. Отдолу под основата има стабилизиращ слой. Той предпазва от деформации и приспособява ламината към измененията на климата в помещението. Представлява пропита с меламинова смола плоскост. Може да бъде добавен дори звукоизолиращ слой, закрепен на обратната страна на дъската. Безпорно най-важният е защитния слой, който гарантира устойчивост срещу износване, промяна на цвета, горене. Изготвя се от меламинови смоли с различни добавки, например корунд, който е вторият най-твърд минерал след диаманта или симетрично ориентирани частици алуминиев диоксид. Общата дебелина на дъската/ламела варира между 6 и 12 мм.


Многослойният паркет BARLINEK с патентована система за сглобяване без лепило - BARCLICK, дължи своето най-високо качество на напредналата технология, продължително-контролирания производствен процес и високо квалифицирания персонал. Естественият паркет BARLINEK e настилка с най-високо качество, произведен от естествено дърво непретърпяло модификации. Той съчетава качествата на класическия, естествен паркет с лесното сглобяване, разглобяване и подновяване на плаваща настилка. Паркетът BARLINEK се състои от 3 слоя естествено дърво, разположени напречно един спрямо друг, пресовани и слепени здраво с екологично чисти лепила. Горният лицев слой на планката е фабрично защитен със 7 пласта екологично чисти акрилни и керамични лакови покрития, заздравени с UV лъчи.

ПО КАКВО ЕСТЕСТВЕНИЯТ 3 - СЛОЕН ПАРКЕТ BARLINEK СИ ПРИЛИЧА С ОБИКНОВЕНИЯ ПАРКЕТ ?
Съчетава в себе си всички предимства на паркета:
# трайност: възможност за неколкократно циклене на дървесината и многократно реновиране на лаковото покритие.
# изцяло естествен, здравословен, екологичен, не се електризира.
# може да се залепи към основата.
# има разнообразна широчина на дъските на горния слой.
# представя неограничени възможности за аранжиране: подходяща е за класически и изискани интериори.


С КАКВО ЕСТЕСТВЕНИЯТ 3 - СЛОЕН ПАРКЕТ BARLINEK Е ПО-ДОБЪР?
# 25 години гаранция - най-дългата гаранция на пазара!
# съединение barclick: дава възможност за изключително бърз монтаж без лепило, което
# значително ограничава възникването на процепи.
# многослойна конструкция, лепена кръстато: стабилизира размерите и формата на дъските, значително ограничава податливостта на промени на размерите при промяна на температурата и
# влажността в помещенията: най-големите процепи са с размерите на косъм.
# може да се полага върху подове с електрическо или водно подово отопление
# като плаващ под може да се положи за 1 ден и веднага да се използва.
# може да се демонтира и да се използва отново на друго място.
# подходящ е съвременни интериори.


Според статистиката, броят на хората с алергии се увеличава с бързи темпове, а нашите организми са все по-малко устойчиви на микроорганизмите, които живеят в домашния прах. Този сериозен проблем най-често засяга най-малките членове на семейството.
Една от най-често разпространените алергии е алергията причинена от микрокърлежите в домашния прах. Данните сочат, че от тази алергия боледуват повече от 20 % от малките деца с алергия, това е повече от колкото са боледуващите от алергя предизвикана от полените (тичинковия прашец) през пролетта. Тази форма на алергия е особено опасна, тъй като нейното игнориране може да доведе до развитието на бронхиална астма.
За съжаление не можем да предотвратим алергията. За това пък можем да я лекуваме и да направим така, че в по-малка степен да ни пречи. Освен правилното медицинско лечение,много важно е също правилното обзавеждане на детската стая и на жилището като цяло.
Според специалистите алерголози, пациентите често не знаят, че къщата може да се превърне в един вид „алергенна бомба”, особено когато са на лице много големи подови повърхности. Особено голямо и концентрирано количество алергени се намира в мокетите постлани непосредствено на бетонния под, който стимулира тяхната висока влажност. Изследванията показват, че в 1 грам домашен прах могат да живеят дори 2000 микрокърлежа. Постоянното и регулярно почистване с прахосмукачка, тупането и миенето са изморителни, поглъщат много време и дори не елиминират до край източниците на алергията. Детето, играещо си на пода, е в особено близък контакт с факторите, които предизвикват алергичните реакции.
За хората страдащи поради наличието на различни алергии, добро решение е използването на естествени материали, такива като дърво, корк, стъкло или камък, които за тях са напълно безопасни. Отличен избор за детето, имащо алергии към домашен прах, са например дървесните подове от няколко слоя, като естествения трислоен паркет на Барлинек. Неговото предимство е това, че се лакира още по време на производството си. Това улеснява значително монтирането, което е бъезо и чисто, благодарение на това, че не се използва лепило, а специалното създадена система за захващане на паркетните дъски „barclick”. Най-важното е това, че тук няма и следа от вредни изпарения, както се случва например при паркетите, които се лакират в къщи. Естественият трислоен паркет на Барлинек е много лесен за чистене и поддръжка – стига само от време на време да се изтрие с влажна кърпа. Освен това производителите на паркета Барлинек предлагат препарат за почистване, който почиства идеално повърхността, поддържа паркета и предотвратява натрупването на прах.


Благодарение на седемте слоя лак и специалната технология на неговото нанасяне, естественият трислоен паркет на Барлинек се характеризира с дълготраен живот и устойчивост на механични удари. Това са качества особено нужни в детските стаи с много играчки. Освен това дървените подове са топли и отлично изолират шума. Децата прекарват по-голямата част от деня в затворени помещения, изградени от изкуствени материали, със слаба вентилация и изкуствен микроклимат. Повърхността на естествения трислоен паркет на Барлинек, благодарение на своята натурална суровина „диша”, регулирайки нивото на влажността на въздуха и създавайки климат приятен за всички обитатели на жилището.
Функционално!
В жилищата с голям брой мебели и уреди, по-лесно се натрупва прах, който често става причина за алергии. Други места, на които се натрупва този алерген са килимите и мокетите, а също пълнежа на матраци, възглавници, одеала и тапицираните мебели. Затова е хубаво да се погрижим те да са възможно най-малко. Естествения трислоен паркет от Barlinek – това е солиден и траен под. Свързва в себе си всички преимущества на естественото дърво, а неговия монтаж е много по-бърз и лесен от поставянето на паркета. Това е под напълно безопасен за деца и създаден специално срещу алергии. Освен това разнообразието на обработването дава възможност дъба да се аранжира по много различни начини.
Безопасно!
Основното което, влияе на комфорта в помещенията е подът. Алерголозите апелират, той да е изработен от естествени материали. Добро решение е естественият трислоен паркет от Barlinek, изработен от истинско дърво. Той осигурява добра акустична изолация. Освен това е лесен за поддържане и почистване. Много добрите качества за поемане и отдаване на влага, т.нар. ефект на “дишащ под” имат намаслените подове. Както намазаните с масло ламели, така и лакираните, са антистатични, което предотвратява завихрянето на прах и наелектризирането на подовата покривка. При паркета на Barlinek естественото масло и лак не съдържат опасни вещества с миризми, синтетични бои и консервиращи субстанции. Сигурността за здравето се потвърждава със сертификат.Трислоен естествен паркет

Паркета, произвеждан от Barlinek е изцяло натурален продукт. Той съчетава високите естетични качества на дървото с отличната сглобка Barklic. Така трислойния паркет е предпазен от образуване на фуги и превъзхожда до голяма степен класическия естествен паркет при монтаж и последваща поддръжка. Трислойния паркет на Barlinek осигурява отлични топло и шумоизолация, устойчив е на петна и механични наранявания.
Произвежда се в богата палитра от класически и екзотични дървесини, подходящи за луксозния дом, представителен офис, хотел. С горонцията си от 25 години и възможност за последващо циклене до 3 пъти, Barlinek е най-практичното решение за естествена настилка.
Паркета на Barlinek се състои от три, напречно разположени един на друг, слоя натрурално дърво и седем слоя лак.

1. Два слоя лак, втвърден под въздествието на UV лъчение
2. Три слоя акрилов грундиращ лак, втвърден под въздествието на UV лъчение
3. Акрилова шпакловка, втвърден под въздествието на UV лъчение
4. Грундиращ пласт, втвърден под въздествието на UV лъчение
5. Външен (лице) пласт (3.5mm): европейска или екзотична дървесина
6. Вътрешен, напречен пласт от иглолистна дървесина (8mm)
7. Основа – пласт от иглолистна дървесина (3.5 mm)

Изолационни материали
Изолацията е един от основните елементи, необходим при монтажа на ламинирана или естествена настилка. Тя създава необходимата равнинност и мекота за последващия монтаж, като заедно с това осигурява добра шумо и топлоизолация.

Разпененият полиетилен /изолационна вата/ е добър шумоизолатор, притежава топлоизолационни качества съпоставими с тези на експандирания полистирен и е удобен за работа, тъй като е с разнообразни дебелини и е далеч по-еластичен от останалите топлоизолационни материали. Експлоатационният температурен диапазон на фолиото от разпенен полиетилен е от -60 до +80°С. Намира най-голямо приложение за изолационни подложки под дървени и ламинирани подове с допустими дебелини 2 – 3 мм.

Шумо и топлоизолащионни подложки – произведени от екструдиран пенополистирол, с дебелини 3 и 5,5 мм. Приложението им е главно като изолация при монтаж на ламинирани и есетвени подови настилки в домашни и обществени помещения. Изолацията с дебелина 5,5 мм. е подходяща за помещения с натоварен трафик – зали за танци, фитнес зали, търговски обекти.

Аксесоари
Первази – пластмасови или от MDF, обчечени с фолио. Придават завършен вид на помещението, като предоставят възможност за прикриване на до 3 кабела в предвидените за това улеи. С лесен и практичен монтаж чрез дюбел, видия и клипс за стена от бетон, гипсокартон, тухла и възможност за многократно откачане и последващо закачане. Вариантите от PVC са гъвкави и позволяват постигане на всякакви извивки и монтаж дори на неидеалноравни стени и подове.

Ъгли – улесняват монтажа на первазите и подобряват естетическото излъчване на помещението
вътрешни
външни
завършващи елементи – тапи /лява и дясна/
снадки между первазите

Преходни лайсни – един от най-необходимите елементи за професионално завършване на всеки ламиниран или естествен под. Поради плаващия тип монтаж на паркета и необходимостта от прекъсване при излизане от едно помещение и свързване с друго, преходните лайсни са елемента, осъществяващ връзката между двете. В зависимост от нивата между помещенията, вида настилка, свързващия елемент и материала от който са произведени, преходните лайсни биват няколко вида:

Метални – алуминиеви; елоксирани в три основни цвята – сребро, злато, бронз. Подходящи за свързване на настилки на едно ниво, денивелация, за стъпала и завършване към дограма или стена. Със скрит монтаж, без външни видии. Елегантни и устойчиви.

Ламинирани – метални лайсни с ламинирано покритие, с висок клас на износоустойчивост; В богато цветово разнообразие на основните декори паркет. Придават луксозен вид на настилката.
Почистващи препарати – за правилната поддръжка и съхранение на ламинираната или естествена подова настилка е необходимо използването на подходящи почистващи препарати. Освен че имат щадящо отношение към готовия под и непредизвикват нежелано раздуване или отваряне на фуги, те създават защитен антистатичен филм.


За поръчки и консултации, моля обърнете се към нас.