ЕТАЛБОНД, ЛАМИНАМ, ДОГРАМА, ОБЛИЦОВКА НА СГРАДИ, ФАСАДНИ СИСТЕМИ, МЕТАЛНИ КОНСТРУКЦИИ, ЩОРИ и ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ, СТЪКЛЕНИ ВИТРИНИ, СТЪКЛА И СТЪКЛОПАКЕТИ, ВИНИЛ

понеделник, 12 юли 2010 г.

Парапети


Парапетите са важна част в окончателното оформление и изглед на домът, като тяхното предназначени е да бъдат здрави, надеждни и да притежват естетически вид.

Парапетите се състоят в общият случай от колонка , хоризонтални елементи, ъглови сглобки, конектори и елемент за закрепяне към пода, стената, изработват се от алуминиеви или стоманени профили.

















Цветовата гама е почти неограничена, като за цветове имитиращи метална повърхност се предлага иноксово покритие, елуксация / химическа обработка, целяща повишаване на повърхностната издръжливост на метала/, неръждаема стомана.
Нюансите на металните повърхности могат да бъдат сребристо и шампанско.











Хоризонталните части могат да бъдат, профили с различно сечение, както стоманени въжета, декоративни панели или стъкло, както и комбинация от посочените варианти.
за да се изработи даден парапет и да се остойности е нужен точен проект или размер взет от обекта за монтаж.
В зависимост от сложността , закрепването и видът на вложените материали, стойността на парапетът може да варира в широки граници.
Стандартно се приема височина от 920мм до 1000мм. и дължина 1000мм. с три хоризонтални профила.

Колкото повече "завои" и чупки има в проекта за изпълнение и колоните са на по-малко разстояние една от друга, толкова стойността е по голяма.

В зависимост от материалът в който ще се монтира, парапетът може да бъде захванат с стандартни дюбели или с т.нар. химически дюбели за монтаж в слабоустойчиви или крехки основи, при които не е подходяща работа с пробивни машини и дюбели стягащи на принципа на механично усилие.

За поръчка и консултация, моля обърнете се към нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар